Kına Gecesi Ve Organizasyonu 'Adile Sultan Kasrı'

Yeniden merhabalar :))

Sıra geldi 2. konumuza. Bu konu organizasyonel anlamda gelin adaylarının kafasını rahatlatacak türden. Daha çok bir tavsiye niteliğinde. “Kına Gecesi ve Organizasyonu”

Kına gecesi, evlilik hazırlıklarının son sürat devam ettiği, gelin ve damat adaylarının kafalarının en dolu ve yoğun olduğu dönemde birden gündeme oturuveren ve tüm detaylarıyla ciddi bir hazırlık süreci gerektiren bir konu.



Kına gecesi geleneği yöreden yöreye, aileden aileye farklılıklar içeren, çeşitli şekillerde gerçekleştirilen bir olgu. Kadın erkek karışık kına gecesi yapanlar da olmasına karşın bizde kına gecesi sadece kadınların katıldığı, kınanın yakılıp oyunların oynandığı ve sadece kına yakılması sırasında damadın da ( belki birkaç arkadaşı ile birlikte kına basarak ) katıldığı şekliyle yapılır.
Sadece kadınların katılıyor olması düğün salonu gibi büyük bir alan yerine daha minimal ve samimi bir ortam seçimine olanak sağlıyor. Ve kendi fikrim, sadece kadınlar olduğunda çok daha fazla eğleniliyor :))




Kına gecesi için bir çok farklı mekan dolaşmış biri olarak konu ile ilgili oldukça bilgi edinmiş oldum. Öncelikle orta kapasitede bir yerin sırf mekan kirası için istenen rakamlar fazla iken bunun dışında kalan organizasyon firması, yiyecek, içecek, müzik gibi detaylar da eklendiğinde ortaya büyük bir maliyet çıkıyordu. Ve bu mekanların çoğu kahvehane tarzı, estetikten ve sıcaklıktan uzak yerlerdi. Tam neye karar vereceğimi düşünürken daha önceden hem Hababam Sınıfı müzesini gezmek hem de bahçesinde çay-kahve içmek için gittiğim Validebağ Adile Sultan Kasrı geldi aklıma. 





Düğün mekanı araştırırken de önüme çıkmıştı çünkü. ( Düğün konusunu çok daha detaylı bir şekilde daha sonra anlatacağım) Hemen görüşmeye gittik. Bu tarz organizasyonları sürekli yapıyor olmaları tecrübelerine güvenebilmemiz açısından çok önemliydi. Bunun dışında kasrın ormanlık alan içerisinde tarihi bir bina olması da tam istediğim gibi bir kına gecesi organizasyonu için biçilmiş kaftandı. Mekanda birkaç farklı salon tercihi sunuluyor. Açık veya kapalı alan seçebiliyorsunuz. Ben kasrın girişindeki lobby salonu tercih ettim.  Yüksek tavanlı, ferah bir salondu. 



Mekana içim ısınınca sıra diğer detayları görüşmeye geldi. Mekanın kendi anlaşmalı bir kına gecesi organizasyon ekibinin olması çok büyük kolaylık sağladı. Piyasada çok fazla kına organizasyon firması mevcut. Hemen hemen hepsi benzer hizmetleri sağlıyor. Seçtiğiniz pakete göre fiyatlandırma yapılıyor. Ben abartıyı sevmeyen biri olarak ilk paketi tercih ettim.





Kına Paketi;
-4 kişilik kına gösteri ekibi 
-4 kişilik dans gösterisi
-1 bayan dj ve müzik arşivi
-gelin kaftanı
-kına tahtı
-kına minderi
-yaş ve kuru kına
-gelin kına eldiveni
-gelin arkadaşlarına kaftanlar 
-el gülleri
-el mumları
-kına taçları
-kına tepsisi
-kına sepeti 
-gelin yüz örtüsü
-kına mendilleri


 Ancak bunların sayıları kısıtlı olduğu için ben öncesinde Eminönü’ne gidip kendim daha fazla tef, kına tacı, mendil ve konuşma balonları gibi aksesuarlar satın aldım.


Eminönü'nden aldığım aksesuarlar.

Organizasyon akışında nedimeler gelini oyunlar eşliğinde sahneye çıkarıyor, sonrasında dans gösterisi yapıyorlar. Yine kına yakma merasimine gelin ve arkadaşlarını davullar eşliğinde salona çıkarıyor, kına yakmanın sonuna doğru damada da arkadaşları eşliğinde davul ile kınayı bastırıyorlar :)) Tüm bunlar kına gecesine renk ve eğlence katan detaylar.
Kına gecenizde kına gecesi organizasyoncusu ile çalışmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Hem eğlence açısından hem de taht, bindallı, kına, davul gibi detaylarla kendiniz uğraşmamanız açısından önemli.





Kına Gecesi organizasyon akışı.


Yemek konusuna gelince;
Adile Sultan Kasrı’nda farklı menü seçenekleri mevcut. Çerez ve kurabiyeden oluşan Kına Menüsü bana yetersiz gediği için ben Kokteyl Menüsü’nü seçmiştim.
Menüde; patates kroket, mini piza, cupcake, tatlı kurabiye, sigara böreği, misket köfte, cips, çerez, popcorn, havuç-salatalık, meşrubat ve su vardı.
Tüm misafirler sunulan ürünlerin sıcak, taze ve lezzetli olduğunu söylediler. Servis de gayet hızlıydı.

Ayrıca, mekanın otoparkının olması, bahçesinde büfe ve çay bahçesi tarzında oturma alanlarının olması (dışarıda bekleyen erkekler ve sıkılan çocuklar için) avantaj.

EN BÜYÜK EKSİSİ İSE SALONDA KLİMA OLMAMASI!  Kınam ağustosta olmasa bundan bahsetmeme bile gerek kalmazdı belki :D



Fiyatlandırma konusuna gelince; seçeceğiniz organizasyon ve yemek paketine, kişi sayınıza göre farklılık gösterecektir. Oraya gidip isteklerinize göre şekillendirmenizde fayda var. Ancak burada en önemli konu Adile Sultan Kasrı öğretmenevi olarak hizmet verdiği için 1. derece öğretmen yakını olanlar ve öğrencilere büyük indirim sağlaması. Böyle bir avantajınız varsa kına gecenizi ilk başta anlattığım mekanlara göre çok daha güzel bir yerde, daha uyguna getirmiş oluyorsunuz.

Adres bilgisi : Adile Sultan Kasrı Tophanelioğlu Cad. No:19 Altunizade / Üsküdar  / İstanbul
Telefon : 0216 325 64 44 – 0216 340 07 36

Görüşmenizi tavsiye ederim.

Unutulmaması gereken detay, gelen konuklara hatıra olarak dağıtılacak hediyelik seçimi. Ben pembe konseptime uygun pembe ojeler dağıtmıştım. Özel stickerlı ve dantel süslü ojelerimi Kadıköy’de Çetinkaya’nın yan tarafındaki hanın içerisinde sağ taraftaki bir dükkanda yaptırdım ancak maalesef ki adını hatırlayamıyorum.


Kınada dağıttığımız hediyelik ojemiz.

Tavsiye: Kına geceniz düğününüzden bile daha çok oynayıp dağıtacağınız bir gece. Dar, balık model, rahatsız elbiseler yerine daha bol kesimli, renkli, efil efil elbiseler seçmenizi, saçınızın toplu olmasını ve topuklu ayakkabınız dışında yanınızda bir de düz ayakkabı bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederim :))

Umarım kına geceniz en az benimki kadar sorunsuz, bol eğlenceli ve keyifli olur.

Sorularınız olursa yorum olarak yazabilirsiniz.


Bir sonraki yazıda görüşmek üzere :))  

Yorumlar

  1. Merhabalar kına gecesinde giydiğiniz elbiseyi nerden almıştınız acaba. Gerçi zaman farkından dolayı bulmam zor olacaktır hatta imkansız☺️☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MAC 'te Gelin Makyajı

BEKARLIĞA VEDA PARTİSİ & BRIDE TO BE!